Bærtærte

posted in: Alle indlæg, Mad | 0

Når ikke vi rider heste, så skal vi jo have noget at spise. Og den her bærtærte er en af de søde.
Vi har simpelthen så mange brombær og blommer i vores have og mark. Så det er ikke til at få dem spist.
Men så må man jo bage lidt, og bl.a. denne tærte er rigtig nem og smager godt.
Hindbær tærteBrombær og blommer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det skal du bruge:
200g bær
lidt sukker til at drysse over

2 æg
2 dl sukker, ca. 180g
50g smeltet smør
2 1/2 dl mel, ca. 130g
smør til form
2 spsk rasp til form

Spred bær ud i ét lag, i et fad og drys lidt sukker over. (Bruger du blommer så skær dem lige ud i mindre stykker først)
Bruger du frosen bær, skal de stå til de er tøet op, evt. i en ovn ved 50 grader.
Pisk æg og sukker til luftig. Smelt smøret, afkøl og hæld i æggemassen under piskning.
Sigt melet i og vend forsigtigt, til det er rørt ud.

Smør tærteform ca. 24cm eller ildfast fad ca. 18X26 cm.
Drys rasp i fadet, også hjørner og sider.
Hæld dejen i, fordel bær og tryk dem let ned i dejen, til de kun lige kan ses i toppen.

Bages i midten til lysebrun, ca. 25min, ved 175g varmluft.