Birte’s ølkage

posted in: Mad | 0

Ååhhh jeg har en svaghed for ølkage. Jeg kunne spise den hver dag.
Og den her kan du have i køleskabet flere dage eller fryse ned til en anden dag.
Opskriften har jeg tyvstjålet fra min veninde Birte…….

billede af en ølkage

Det skal du bruge:

1 Hvidtøl
500g Mel
500g Brun farin
1 Tsk Kanel
1 Tsk Ingefær
1 Tsk Knust nellike
2 Tsk natron

Farin og øl røres sammen til sukker er opløst.
Krydderier blandes i, altså jeg kan jo godt lide at tingene smager af noget, så kom endelig mere i, hvis du har lyst.
Sigt mel og natron til sidst og bland det hele godt sammen.
Hældes i en smurt brødform eller beklædt med bagepapir, bages V. 175g i 1 time og 15 min, måske lidt mindre ved varmluft.

Når kagen er afkølet, pakker jeg den ind i det bagepapir jeg har bagt den i,  en plastikpose og så i køleskabet.
Skal helst stå 1 døgn før den spises.
Skæres i brødskiver og spises med kold smør på.